keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kaikki Pispalan rannat

Kai tiedät sen tunteen, kun tekee jotain mukavaa ja alkaa sitten ihmetellä, miksei tee sitä useammin? Tänään minuun iski sellainen fiilis, kun kävelin viimeisen kesätyöpäivän kunniaksi Pispalassa.

Lisäksi päätin, että haluan joskus muuttaa sinne.

Siis miksi ihmeessä en tee tätä useammin? Yksi Tampereen kauneimmista paikoista, joissa olen käynyt tasan kerran aikaisemmin tänä kesänä! Siellä on täydelliset lenkkimaastot ja uimarantoja. Sekä tietenkin munkkeja!Koska olen asunut Turussa viimeiset kolme vuotta, en voi olla vertailematta Tamperetta Turkuun. Sanon siis näin: jos Turussa ainutlaatuista on jokiranta, on Tampereella ainutlaatuista Pispala ja Pyynikki (muun muassa, kuten tulette huomaamaan). Jos Turussa ollaan joki- ja meri-ihmisiä, ollaan Tampereella järvi-ihmisiä. Kun Turussa haluaisi uimaan, lähdetään joko Ruissaloon tai sitten jonnekin maauimalaan. Kun Tampereella halutaan uimaan, täytyy valita joku kaupungin ylläpitämistä rannoista. Niitä on 31! Lisäksi on mahdollista hypätä uimaan missä tahansa päätyessään järven rantaan.

Jos päätät päätyä järven rantaan Tampereella, voisin kyllä suositella Pispalaa ja Pyynikkiä.
Niitä rantojahan on Pispalassa ja Pyynikillä yhteensä kolme. Siis niitä virallisia rantoja. On se rauhallisempi siellä jossakin alhaalla, minne en ikinä löydä (nytkin menin kaksi kertaa väärään paikkaan aluksi)....... Ja sitten on ne kaksi bailurantaa Pyynikillä, jossa koulujenloppumis- alkamis- ynnä muina päivinä juhlijoita riittää.


Sitten on toki vielä Jalkasaari, joka on suuri kallio keskellä järveä. Sieltäkin voi uida, jos ei pelkää lasinsiruja.Niin ja eihän näistä mikään vielä ollut Tampereen paras ranta. 
Siitä - ja niistä munkeista - lisää myöhemmin. 

1 kommentti:

  1. Mikä se paras ranta sitten on? Itse asun Tampereella nyt seitsemättä vuotta, mutta en ole täällä käynyt tähän mennessä uimassa kuin Rauhaniemessä ja Kaupissa, koska sauna pitää olla :)

    VastaaPoista