maanantai 19. elokuuta 2013

Aloitetaan siitä

...että synnyin kaupunkiin, joka on tunnettu aina Tammerkosken itä- ja länsipuolella sijaitsevana punatiilisenä työläiskaupunkina .

Samaan aikaan kuin synnyin - tai ehkä joitakin hetkiä sen jälkeen - yksi näistä työläisyyden merkeistä meni konkurssiin, nimittäin Tampella. Sittemmin rakennus on kuitenkin saanut uuden alun, ja uudella aikakaudella samoissa tiloissa valvotaan sitä, että kaikki sujuu niin kuin pitää. Nimittäin oikeutta. Tuo Kosken ympärys on muuten pääosin keskittynyt erilaiseen viihde- ja ravintolatoimintaan.

Siitä tämä blogi aikoo kertoa; nimittäin Tampereesta. Siitä, millainen kaupunki Tampere on ja keitä oikein ovat tamperelaiset. Millaisia paikkoja täältä voi löytää? Millaista on turha etsiä, vaikka ehkä haluaisikin? Mikä Tampereesta tekee ainutlaatuisen? Mitä tapahtui samaan aikaan Tampereella?

Tämä tyttö kasvoi Tampereella ja ehkä vähän myös naapurikunnissa - kuitenkin niin, että Tampere on aina ollut se kotikaupunki. Myös silloin, kun kolme vuotta sitten petin kaupunkini muuttamalla Turkuun ja - hui - kaiken lisäksi myös pitämällä siitä! Turussa innoistuin kertomaan kaupungista ja opiskelijaelämästä blogimuodossa. Kun tänä keväänä muutto tuli jälleen eteeni, alkoi mielessäni kypsyä ajatus toisesta blogista, jossa kertoisin uuden kaupungin ihmettelyn sijaan siitä kylästä, jonka tunnen kaikista parhaiten.

Tervetuloa mukaan kurkistamaan Tampereen punatiilten sisään - ja ehkä myös hieman hopeanharmaan yliopistoelämän saloihin. Toivomuksia ja kommentteja otetaan mielellään vastaan!2 kommenttia:

  1. Tämähän on mainiota, tuttu kaupunki jälleen.
    Opiskelin nimittäin Tampeen yliopistossa aikoinaan arvosanan eurooppaoikeudesta.

    VastaaPoista
  2. Sussi: Hei jes, makeeta! :) Tervetuloa mukaan jälleen!

    VastaaPoista